Helbredende kostpyramidekostpyramide

De fleste, der forsøger at blive raske ved at forbedre kosten, undervurderer vigtigheden af omfattende og konsekvente kostændringer, og satser i stedet på moderate og mere overkommelige ændringer.

Der kan i sjældne tilfælde være individuelle undtagelser, men her er, hvad kosten bør bestå af, og i rækkefølge af vigtighed:

Fødevarer, du bør undgå:

Nogle af disse fødevarer kan dog ofte anvendes i meget små mængder af og til, uden det forhindrer helbredelse. Det er dog bedst — og i nogle tilfælde nødvendigt — helt at undgå disse fødevarer og ingredienser.

Ud over vitaminer, mineraler og andre næringsstoffer indeholder vegetabilske fødevarer også mange tusinde forskellige plantestoffer, som forskerne først lige er begyndt at forstå. Mange af disse — måske flere hundrede af dem — gavner din sundhed og kan hjælpe dig med at blive rask under sygdom.

Det er ikke alene en god idé at spise mange forskellige vegetabilske fødevarer, men også at spise grønsager, frugt, nødder, kornprodukter og bælgfrugter i mange forskellige farver.

Tommelfingerreglen er nemlig, at jo mere farverig, vegetabilske fødevarer er, desto flere gavnlige plantestoffer indeholder de.


Køb bogen hos din boghandler eller på helseonline.dk